ویژه برنامه یلدا، به منظور آشنایی زبان آموزان با آداب ورسوم و فرهنگ ایرانی برگزار شد.

yalda

مدیر مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی علیهاالسلام از برگزاری مراسم یلدا ویژه طلاب این مرکز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و روابط بین الملل، روز یکشنبه اول دیماه، به منظور آشنایی طلاب و زبان آموزان مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی  با آداب و رسوم و فرهنگ ایرانی در  شب یلدا، مراسمی در سالن اصلی این مرکز برگزار شد.

در این برنامه خانم طباطبایی یکی از اساتید زبان فارسی به بیان مطالبی پیرامون سنت دیرینه شب یلدا پرداخت.

وی گفت: نزدیک به چند هزار سال است که آخرین شب پاییز یعنی شب یلدا که طولانی ترین شب سال است، توسط ایرانیان جشن گرفته می شود و آیین ها و رسومات مختلفی در این شب به یاد ماندنی در کنار هم سپری می کنند . جشن ها و شب نشینی هایی که در این شب توسط مردم در اقصی نقاط کشور برگزار می شود یک سنت دیرینه محسوب می شود که تا امروز نیز نه تنها از ارزش آن چیزی کم نشده است بلکه جایگاه بسیار ویژه ای در نزد ایرانیان پیدا کرده است.

نام دیگر این شب «چِلّه» است.. خانواده‌های ایرانی در شب یلدا، معمولاً شامی فاخر و همچنین انواع میوه‌ها و رایج‌تر از همه هندوانه و انار را مهیا و دور هم سرو می‌کنند. پس از سرو تنقلات، شاهنامه‌خوانی،  قصه‌گویی بزرگان خانواده برای دیگر اعضای فامیل و همچنین فال‌گیری با دیوان حافظ رایج است.

در حاشیه مراسم، ابیاتی از دیوان حافظ در وصف امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف توسط یکی از اساتید خوانده شد.

و در پایان حاضرین با خوراکی های مخصوص شب یلدا پذیرایی شدند .