عید فطر، جشن قرب به خدا

photo_2020-05-24_03-28-30--

رمضان رفت ولی کاش صفایش نرود         سحر و جوشن و قرآن و دعایش نرود

کاشکی پر شده باشد دلم از نور سحر        همره روزه و افطار، ثــوابـــش نرود

عید فطر روز اول ماه شوال و از مهم‌ترین اعیاد مسلمانان است. در روایات این روز برای کسانی که روزه آنها در ماه رمضان پذیرفته شده، روز عید و پاداش معرفی شده است. در این روز، روزه گرفتن حرام و پرداخت زکات فطره بر مسلمانان واجب است.

آداب و احکام خاصی برای شب و روز عید فطر گفته شده است؛ ازجمله خواندن نماز و دعا، قرائت قرآن، غسل، زیارت امام حسین علیه السلام، احیا و گفتن تکبیرات خاص از جمله اعمال مستحب این روز است.

جابربن عبدالله انصاری از امام باقر علیه السلام از پیامبر صلی الله و علیه و آله  نقل کرده:چون روز اول ماه شوال شود، منادی ندا می‌دهد‌‌: ای مؤمنان! صبحگاهان به سوی جایزه‌هایتان بشتابید». سپس فرمود: «ای جابر جایزه‌های خدا، جوایز این پادشاهان نیست». سپس فرمود: آن روز،(عید فطر) روزِ جایزه‌هاست( الکافی، ج۷، ص۶۵۰).

پیامبر صلی الله و علیه و آله  فرمودند: فرشتگان در روز عید، سر کوچه‌ها و گذرها می‌ایستند و می‌گویند: «بشتابید به سوی پروردگار کریم که عطای بسیار می‌دهد و گناهان بزرگ را می‌آمرزد.(مستدرک الوسائل، ج۶، ص۱۵۴).

عید فطر مبارک