آشنایی با مرکز بین المللی زبان فارسی

معرفی مرکز

مرکز بین­ المللی آموزش زبان فارسی جامعه الزهراء(س) بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، از سال 1364 با بیش از سه دهه فعالیت آموزشی در راستای تدریس، تحقیق و خدمات آموزشی زبانی مشغول خدمات­ رسانی به علاقه­ مندان زبان فارسی برای ادامه ی تحصیل در رشته ی معارف اسلامی و... می­ باشد.

تنوع و گستردگی ملّیت ­های شرکت کننده موجب شده است که مرکز بین­ المللی آموزش زبان فارسی جامعه الزهرا (س) با توجه به نیازهای فردی زبان­ آموزان از نظر آموزشی و... به مکانی مطلوب برای یادگیری زبان فارسی تبدیل شود.

روش ممتاز و ملموس آموزش زبان فارسی؛ یعنی آموزش زبان، بدون استفاده از زبان واسطه و قرار گرفتن در فضای زبان فارسی، باعث شده تا ملّیت­ های شرکت کننده با گویش­ های کاملاً مجزّا و مختلف در کنار یکدیگر به راحتی و در کوتاه ­ترین زمان قدرت گفتاری چشمگیری پیدا کنند.

مرکز بین­ المللی آموزش زبان فارسی جامعه ­الزهراء (س) با عنایات ویژه خداوند متعال و توجّهات حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) تاکنون بیش از 7000 فارسی آموخته، از بیش از 90 ملّیّت داشته است که هم اکنون بسیاری از آن­ها در کشورهای خود مشغول تدریس این زبان هستند.

مرکز بین­ المللی آموزش زبان فارسی دوره­های متعدد فارسی را در سه مقطع مقدماتی، متوسطه و پیشرفته به تناسب نیاز و سطح زبانی متقاضیان فراگیری زبان فارسی، برگزار می­کند.

مقطع مقدماتی 11واحد، مقطع متوسطه11 واحد و مقطع پیشرفته11 واحد، به اضافه 1 واحد تحقیق پایانی زبانی می­ باشد.

مجموع این واحدها در مدت زمان 6 الی 9 ماه به تناسب ملّیت های شرکت کننده  و به صورت عملی و نظری در کلاس ارائه می­ شود.

کلاس­ها بر اساس چهار مهارت اصلی زبانی شنیدن، گفتن، خواندن و نوشتن برنامه­ ریزی  و روزانه از ساعت 8 صبح تا 12 برگزار می­ شود.

زبان­ آموزان، پس از گذراندن دوره ی آموزش زبان فارسی در تمامی مهارت­ های زبانی توانمندی­ های لازم را پیدا می­ کنند و می­ توانند به خوبی مطالب را درک کنند، بخوانند، بنویسند و قدرت خوبی در تکلم و بیان مطالب داشته باشند. این برنامه ­ریزی با توجه به نیازها و مهارت­ های مورد نیاز زبان­ آموزان به صورت متغیّر در سه دوره ی پیشگفته به­ اجرا درمی­ آید.

اهداف

۱. توانمند ساختن دانش ­پژوهان آموزش زبان فارسی برای ورود به دوره  فراگیری معارف اسلامی و بهره ­برداری از منابع غنی فارسی؛

۲. تقویت و تثبیت زبان فارسی؛

۳. گسترش زبان فارسی در سطح بین ­المللی؛

۴. تربیت مدرس زبان فارسی؛

۵. تربیت مترجم زبان فارسی؛

۶. معرفی فرهنگ ایرانی - اسلامی.

سیاست ها و خطوط مشی

۱. آسیب ­شناسی و نقد منطقی متون آموزشی؛

۲. نقد و بررسی مقایسه ­ای کتاب­ ها و شیوه­ های آموزشی آن­ها؛

۳. تبیین اصول و مسائل ریشه­ ای شیوه­ های آموزش زبان؛

۴. بررسی مسائل آموزشی و نیازهای نوپیدا در حوزه آموزش زبان؛

۵. اطلاع ­رسانی در مورد تازه­ های آموزش زبان فارسی؛

۶. تلاش در جهت آشنایی و تغذیه فکری و علمی اساتید؛

۷. برقراری ارتباط مستقیم و فعال میان دانش­ پژوهان و اساتید؛

۸. سعی و تلاش بر تأمین نیازها و ضرورت­ های آموزشی؛

۹. رعایت حساسیت­ های منطقه ­ای و مذهبی طلاب در آموزش زبان؛

۱۰. تألیف متون آموزشی و تولید نرم ­افزارهای آموزشی برای سطوح مختلف زبان­ آموزان.